Sommerferieplaner ?

Sommerferieplaner ?

Vi i Andefamilien holder en helt særlig ferie i år. Noget vi aldrig har prøvet før. Vi holder nemlig ferie i reden. Vinterferie, påske, sommer, jul eller efterårsferie, så har vi aldrig prøvet ikke at have nogen planer. Tænk engang…Vi har aldrig prøvet at være hjemme mere end nogle dage ad gangen...aldrig har And og jeg haft en hel uge i vores hjem sammen. I år skal vi for første gang nogensinde prøve det, og så har vi ovenikøbet to hele uger sammen ! ‘Amen det er jo for vildt, og nøj hvor har vi glædet os.

 

Jeg finder det lidt tankevækkende - og typisk os - at vi havde travlt med at haste ud på eventyr. Vi prioriterede at skulle væk fra reden for at nyde ferien sydpå, og så virkelig frem til at skulle slappe af når vi havde fri.

 

Vores sidste uge op til ferien foregik typisk temmelig kaotisk. Vi skulle nå de obligatoriske skolearrangementer, hækken skulle haste klippes (hvis vi da ikke lige betalte os fra det), indkøb til ferien og pakning af alt campingudstyret til 3 ugers ferie.

 

Bilen og tagboksen blev læsset med telt, luftmadrasser, kaffemaskine, bord og stole. Alverdens underholdning af bøger, film og spil blev proppet i bilen. Vi havde helt faste ritualer og traditioner.

 

Følelsen når bilen var pakket til bristepunktet og vi trillede ned mod Solrød syd afkørslen, var helt speciel og særlig. Vi nød alle samhørighedsfølelsen. Det at skulle cruise ned gennem Europa sammen med vores ællinger i vores foretrukne transportmiddel. Vi fik undervejs catched up på hverdagens udfordringer, store og små begivenheder. Der blev stenet film og hørt - samt skrålet med på - musik fra alles spillelister. Vi holdt pause de steder det lystede og når natten kom, tankede And dunken op med kaffe og Red Bull. Han satte sine earplugs i, og med tonerne fra Depeche Mode, Alphaville, Yazoo og Erasure fragtede han Andefamilien sydpå. Han elskede disse stunder.

 

De sidste år bookede vi aldrig campingplads hjemmefra. Vi tog chancen i de områder, vi havde udvalgt os inden afrejse. Så lavede vi en top 3 over de pladser, vi godt kunne tænke os, og det viste sig altid, at der var plads på en af dem. Fantastisk følelse af frihed.

 

Denne ferieform var lige os. Campinglivet i eget telt, hvor vi bestemt ikke gik ned på udstyr. Vi udnyttede alle 3 uger.

 

Efter at have boet 3 uger i telt, var det nu også ganske særligt at komme hjem til reden igen. Gulvene føltes pludselig så bløde og rene. Men for dælen hverdagen ramte også hurtigt igen. Nu var det ens kollegaer der blev sendt på ferie og fra dag 1 skulle der jongleres, trylles og koordineres i en hektisk sommerperiode på jobbet. Ja 4 dage efter vores ferie var feriefølelsen ofte allerede glemt. Husker især at jeg savnede min familie helt vildt den første arbejdsdag. Et meget godt tegn på barometeret tænker jeg.

 

Igår var første feriedag i reden. Tænk sig... ingen planer og ingen ællinger hjemme !

 

Største ælling er taget til Roskilde festival og mindste ælling er “fløjet” hjem til en savnet veninde de næste par dage.

 

Efter at have rejst verden rundt sammen i 5 måneder er det pludselig mærkeligt at være adskilt, men for dælen vi har nydt den tid, vi nåede at have sammen som familie. Nu glæder vi os over at se de fede, sjove og anderledes oplevelser ællingerne får med sig på egen hånd denne sommer. De har (næsten) frie tøjler til at bestemme hvad de vil.

De ved hvor vi er... hvis de skal tankes op på familiehygge. Vi er at finde på et vattæppe liggende på skjoldet i haven, hvor vi nyder den danske sommer her fra Andereden.

God sommer herfra og tak fordi du læste med, hvis nogen altså læste med