Stavefejl og kommaer

Stavefejl og kommaer

Stavefejl irriterer mange noget så gevaldigt. Jeg ved ikke om det er noget som fylder hos dig. Jeg prøver virkelig at gøre mig umage med mine indlæg. Læser dem MANGE gange inden de publiceres, og tænker, at nu kan der umuligt være ord der er stavet forkert !

 

Men jo, det sker altså, og måske konstaterer du det flygtigt og læser videre. Måske tænker du også, at Hanne burde tage et komma kursus, for de er da godt nok drysset lidt tilfældigt ud mellem ordene. Uanset hvad du tænker, så forsøger jeg at gøre mit bedste. Jeg tænker, du læser med her, fordi du har interesse for, og i vores familie eller måske er du bare tilfældigt faldet over indlægget.

 

Hvad er det så jeg vil, nu hvor jeg pludselig fokuserer på stavefejl.

 

Tja jeg har de sidste måneder, selv været afsender af mange ord, og har fået et andet forhold til det at læse andres opslag på sociale medier. Jeg ser meget mildere på stavefejl nu.

 

Dømmes man mon på sine stavefejl ?

 

Ja det er jeg sikker på, at der er nogen der gør.

 

Jeg har tidligere på mit job brugt oceaner af tid på at formulere interne skrivelser til medarbejdere. Det var som om, at jeg brugte mere og mere tid, i takt med, at jeg steg i graderne. Pludselig tænkte jeg, at det var meget vigtigt, at der absolut ikke var nogle stavefejl.

 

For ellers så... ja hvad så... utroligt så meget tid der kunne bruges på, at noget skulle være perfekt. Det var jo ofte bare interne skrivelser, og Herreste Gud, det skulle jo bare læses af ikke dømmende kollegaer, og det vigtige var jo blot, om indholdet eller budskabet blev forstået.

 

Jeg har tidligere læst noget om, hvordan personer dømmer andre på stavefejl og grammatiske fejl.

 

Når først man læser sådan noget, så kommer jeg altså til at tænke på, hvordan andre så reagerer på mine indlæg.

 

Nu hvor jeg også snart skal ud på arbejdsmarkedet igen, så ved jeg, det har stor betydning, at et CV eller en ansøgning fremstår helt perfekt. For tænk nu hvis vedkommende der læser ansøgningen, er typen, som dømmer på stavefejl eller på forkert brug af nutids-r.

 

Forsøger jeg mon nu at influere de mennesker der læser med... altså dem som eventuelt sidder på den side af skrivebordet, og er beslutningstager på nyansættelser ?

 

Forsøger jeg mon at influere dig som læser med her ? Har du måske også tænkt en dømmende tanke, når du ser et at mine opslag med stavefejl.

 

Jeg er blevet meget mere rolig omkring mine og andres stavefejl.

 

Vi laver alle en “bøf” i ny og næ. For nogen er det dog ikke bare “bøffer”. De kan have en lav eller høj grad af ordblindhed, som de har valgt ikke at stå frem med.

 

Jeg har nu selv fået indsigt i at skrive ud til nogen uden egentlig helt at vide hvem der læser med. Måske jeg også bliver bedømt på mine staveevner.

 

En stavefejl fra eller til, vad betyder det dog?

 

Tjaaa hvem ved hvad det kan få af betydning for andres syn på mig, når nu jeg vælger at være så åben i mine personlige indlæg, og også i højere grad er det på de sociale medier. Nogle gange så går det jo lidt stærkt med at få noget postet og “det er jo bare til facebook eller Instagram”. Mange har en forestilling om, at det nok ikke betyder så meget med en stavefejl eller to, når der postes på de sociale medier. Men faktisk kan det jo måske få betydning for hvordan nogen opfatter en eller hva’ ?

 

Tak fordi du læste med, hvis nogen altså læste med...

 

PS. Er gift med en fra stave- og ordkløverpolitiet - han følte sig lidt truffet af dette indlæg.