Et nyt år – et nyt ord

Et nyt år – et nyt ord

Før et årsskifte bruger And og jeg altid lidt tid på at vende hvad vi har af drømme, forventninger og ønsker til det kommende år, samt evaluerer året der går på hæld. Har vi nydt det vi ville, oplevet det vi ville, var der bump på vejen, som vi lærte noget af osv.

 

Ja for os har tiden omkring årsskiftet altid været en perfekt anledning til både at afstemme forventninger og samtidig være lidt eftertænksomme. Vi reflekterer over hvad vi ønsker mere af eller mindre af i vores liv.

 

2017 blev et begivenhedsrigt år i Andereden. Et noget utilregneligt år for os. Et år som udviklede sig helt anderledes end vi havde forestillet os. Jeg behøver vist dårligt nævne, at den største omvæltning blev beslutningen om, at jeg skulle holde en pause fra arbejdsmarkedet. 

 

Årsskiftet er for mange også tiden for nytårsforsætter. Mange tænker at de skal træne mere, slanke sig, fordybe sig på et nyt område, arbejde mere eller mindre eller opnå et bestemt mål.

 

Jeg har altid selv haft en ting eller 2 som jeg gerne ville blive bedre til, gennemføre eller have mere af i mit liv. 

 

Tidligere har jeg haft nytårsfortsætter som krævede at der skulle gennemføres et halv- eller hel marathon. Ja et år var mit nytårsforsæt at drikke lidt mere rom. Det sidste var et af de knap så hårde mål, og ja det var sandeligt målbart…og sjovt.

 

Personligt er jeg ikke længere så optaget af nytårsforsætter, som jeg var, da jeg var yngre.

 

Jeg har valgt en anden strategi istedet for at tænke i nytårsforsætter. Jeg har intet konkret målbart nytårsforsæt.

 

Jeg har det med gerne at ville sætte ét ord på ét år. Det ord forbliver så i min bevidsthed.

 

Mit ord for 2017 var MOD.

 

Mod til at være den jeg er og mod til at møde verden.

 

Mod har i allerhøjeste grad præget mit år. Jeg havde mod til at følge min mavefornemmelse. Jeg fik mærket efter, og valgte at gå en usikker fremtid i møde i forhold til min jobsituation.

 

Jeg har haft modet til at være tro mod den jeg er ! 

 

Nogle relationer er gledet ud i sandet. Det er okay.. for når man har en nagende fornemmelse af, at nogle mennesker ikke er ærlige, ægte eller kan udvise oprigtighed, så er det okay de ikke er en del af min hverdag. Mennesker som faktisk fyldte, stressede og ofte skabte et drama for mig. Mennesker der ikke undrede sig eller bekymrede sig for én, men bare forblev tavse så længe, at næste møde blev akavet. Mennesker der er så berøringsangste, har jeg nok alligevel lidt svært ved at skulle indgå i en relation med. Det er okay at veje skilles !

 

Jeg tog mod til mig og mødte verden. Jeg var mere åben, sårbar, ærlig og imødekommende. Det har lært mig, at det slet ikke er så farligt at dele ud af sig selv. 

 

Nu, i skrivende stund, er vi så i bogstaveligste forstand ude i verden. Siden Oktober og frem til nu, har jeg hver dag følt mig et lille skridt mere modig end jeg var dagen før.

 

Det kan være små skridt, der giver mig den følelse. Mere modig til at henvende mig til fremmede, mere modig til at kommunikere på engelsk, mere modig til at prøve noget der for mig er grænseoverskridende.

 

Så ordet MOD har i allerhøjeste grad været meget rammende for mit 2017.

 

En ting jeg vil være mere opmærksom på, og have fokus på i 2018 er, at tage mig bedre af mig selv. Tale pænt til mig selv, komplimentere mig selv for den/det jeg er, samt være modtagelig for komplimenter. 

 

TRO er mit ord for 2018: 

  • TRO på…Jeg finder en levevej
  • TRO på…Det gode i mine omgivelser og relationer
  • TRO på…Mine til- og fravalg er det rigtige for mig 

 

Jeg vil se frem til oplevelser og begivenheder med familie og venner. Jeg vil glæde mig til at møde nye bekendtskaber. Man siger jo, at en fremmed er en ven man ikke har mødt endnu. Jeg glæder mig til at møde dig. 

 

Tak fordi du læste med hvis nogen altså læste med.