Georgetown/Penang

Georgetown/Penang

Busturen fra Trang til Georgetown var en af de oplevelser, som var lidt (meget) udenfor vores komfortzone. Fyldt offentlig minibus. Krydsning af grænse. Skift af minibus. Først udcheckning af Thailand, og så indregistrering til Malaysia. Ankomst til Penang. Aflæsset et ukendt sted i byen Georgetown med alt vores bagage uden en mønt på lommen. 

 

Her er det vi har rykket os vanvittig meget. Ingen stress eller panik. Delte os i 2. Mathilde og And gik på jagt efter en pengeautomat, og vi andre passede på bagagen. 

 

I Georgetown havde vi booket os ind på hotel Neo+ for 5 overnatninger, og det var så her vores juleaften skulle tilbringes. 

 

På 19. sal havde vi et fantastisk view ud over byen, og vi kunne godt fornemme, det var en storby vi var havnet i. 

Inden ankomst havde vi researchet lidt om Georgetown, og folk der har besøgt byen har været svært begejstrede, så det var med boblende glæde, nysgerrighed og opladte kameraer, vi drog ud i gaderne.

 

‘Amen altså, jeg har været i den syvende himmel her. Byen er et sandt bombardement for sanserne. Byen rummer masser af historie, men for os var det helt klart den kunstneriske del som  vi var nysgerrige på.

Georgetown har været på UNESCOs verdensarvliste siden 2008 og har rigtig mange smukke gamle huse. Byen er Malaysias 2. største by, og Georgetown har tidligere været under engelsk styre, og det bærer nogle af vejnavnene også præg af.

 

Den multikulturelle stemning mærker man tydeligt i byen. Her summer af liv og dufte fra både det indiske, kinesiske og malaysiske køkken. Selvom der er et hektisk byliv i nogle af de smalle gader  omkring bydelen Little india og i Chinatown, så bliver man mødt af en meget afslappet imødekommenhed. 

 

I den indre bydel slentrer man roligt rundt til fods, og de fleste turister er udstyret med et streetart bykort som giver et overblik over hvor byens mest populære gadekunst er. Det er et super hyggeligt og sjovt familieprojekt at gå på jagt efter streetart. Sådan lidt a la geocaching eller Pokemon jagt. I vores familie elsker vi konkurrencer og aktiviteter, som samtidigt har et formål.

Foruden smukt malet streetart, finder man også 51 stål skulpturer opsat på husmurene rundt omkring i indre by. De fortæller humoristisk om, enten Penangs historie, eller om de mennesker der holder til i området, eller på den pågældende gade.

Jeg kan vist ikke skjule, at jeg er helt tosset med streetart. Jeg finder det helt vildt interessant at gå på opdagelse efter det lidt skæve, anderledes, udtryksfulde og den ofte budskabsgivende kunstform.

 

Efter min mening er Georgetown et fantastisk sted at gå på opdagelse. Det er virkelig en smart måde byen har brandet sig på, og det får helt sikkert tiltrukket en masse turister på den baggrund. 

 

Jeg tror jeg har taget omkring 150 billeder, bare den første dag vi gik rundt ! Jeg lover, jeg nok skal skåne jer for dem alle. Dog vil jeg nok komme til at spamme min Instagram profil med en del streetart billeder.

 

Et cool sted vi også lagde vores vej forbi, var ved de såkaldte “Clan Jetties", der ligger ved havnen. For mere end 100 år siden ankom emigranter fra Kina. De etablerede, og grupperede sig i forskellige klaner. Ialt var der 7 forskellige klaner som bosatte sig i stolpehuse langs molen, og på den måde fik skabt et kinesisk minisamfund her ved havnen. 

 

Super interessant at bevæge sig ned ad træ-gangbroerne, og ind i denne kinesiske verden. Salg af håndlavet kunst fra små boder, samt diverse madboder finder du på din vej. For enden af gangbroen åbenbarer der sig et flot syn ud over havnen, og du har udsigt til broen der forbinder Penang med Malaysias fastland.

Byen emmer virkelig af charme, og bygningernes stilarter er et godt mix af nyt og gammelt.

 

Små smalle bygninger i alverdens festlige farver, ligger side om side med de moderne skyskrabere.

 

Der er en del faldefærdige bygninger, men med deres krummelurer og afskallet maling, står de og fortæller deres helt egen historie.

 

I de 2 områder, Little India og Chinatown, er der et festfyrværkeri af farver. Især Little India fandt jeg charmerende. Butikker med indisk farverigt tøj, duften af indisk mad, og diverse templer gav området en helt speciel sanselig atmosfære.

Hyggelige kaffebarer finder du også rundt omkring i byen. I Kaffebarerne mærker man den hyggelige afslappede “hæng-ud” stemning. De er ofte kreativt og simpelt indrettet, med møblement af genbrugsting som f.eks. paller og døre. De har det der rå look som jeg elsker. Faktisk kan nogle af disse kaffebarer snildt hamle op med en hipster kaffebar i London, Paris eller NY. 

Georgetown er desuden en by som er god til børnefamilierne. Her er et hav af spændende museer for børn og barnlige sjæle. Vi udvalgte 2 fra det store udbud. “Up-side-down” og “3D trick art”. Disse gav os en god griner med hensyn til fototricks.

Juleaften skulle vi tilbringe her i Georgetown, og med en by hvor indbyggerne primært er muslimske, ville det nok være begrænset hvor meget julestemning der ville ramme os. 

 

Vi gjorde et lille halvhjertet forsøg på selv at få skabt lidt julestemning. Vi fik fulgt med i Tinkas Juleeventyr og Natholdets julekalender. Faktisk lidt af en marathon bedrift, i og med vi nåede alle 2 x 24 afsnit på blot 2 dage. Vi havde hver især også fået shoppet lidt raflegaver, og mens vi spillede om dem, guffede vi de indkøbte småkager fra Danisa i os. Der blev dælme forsøgt med julehygge i Andefamilien. Selvfølgelig også til tonerne af dansk julemusik. 

 

Julemiddagen blev indtaget på hotellet. I dagens anledning var der en stor tag-selv-julebuffet. Kalkun, oksesteg, kartofler med dertilhørende pebersauce, blev det der udgjorde det for vores julemiddag. Ganske fint, men men men.. Lad mig bare slå fast: Vi savnede vores familie, hyggen og den gode danske traditionelle julemad.

 

Især ællingerne hang lidt med næbbet. Det satte lidt et aftryk på vores jul. De har begge tørt konstateret, at den bedste jul foregår altså hjemme i Andereden. 

 

Det varmede derfor vanvittigt meget med alle de søde julehilsener vi fik på sms, Facebook, Instagram, Messenger og mail. Tusind tak til alle jer, der tog jer tid til at skrive !

 

Vi fik holdt os vågne, så vi kunne få talt med min søster og forældre. Så ubeskriveligt dejligt at se og tale med jer.

 

Faster og niece fik også et kald. Det var ganske underholdende at se jer med samtlige filtre slået til. I havde både lilla hår og julemandsskæg.

 

Her til sidst i min ordstrøm og begejstring for Georgetown vil jeg give byen min største anbefaling. Vi kommer meget gerne igen. Tilbage for at gå i de hyggelige gader og opleve alt det vi helt sikkert er gået glip af. Vi har i hvert fald et besøg til Penang Hills tilgode. Det nåede vi desværre ikke.

Nu er kursen sat mod Singapore.